Гуманітарку для Авдіївки збирає вся Україна

Гуманітарку для Авдіївки збирає вся Україна

Укрінформ
До обстрілюваної російськими найманцями Авдіївки продовжують надсилати гуманітарну допомогу з різних областей України.

Збір допомоги для жителів постраждалої від обстрілів Авдіївки, перший вантаж якої вже доправлено за місцем призначення, триває на Сумщині.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив голова Сумської облдержадміністрації Микола Клочко.

«Відправили перший вантаж гуманітарної допомоги для Авдіївки. До збору долучилися всі райони Сумщини. Було зібрано більше 20 тонн гуманітарної допомоги та близько 10 тонн дизельного палива. До Авдіївки вирушили 3 вантажних автомобілі. Дякую всім, хто долучився до цієї справи. Збір «гуманітарки» триватиме й далі», - зазначив губернатор.

За його словами, постраждалим від артилерійських обстрілів відправлено продукти харчування, зокрема картоплю, борошно, крупи, цукор, олію, консерви, солодощі тощо. Серед непродовольчих товарів – теплий одяг, ковдри, медикаменти, генератори та інше.

Гуманітарну допомогу продовжують збирати у департаменті цивільного захисту облдержадміністрації на вул. Шевченка, 9 у Сумах.

Найближчим часом облдержадміністрація планує відправити другий ешелон вантажних автомобілів до Авдіївки.

Із Дніпропетровщини на Донеччину рушили ще 40 тонн гуманітарної допомоги. У фурах – питна вода, крупа, олія, хліб, консерви, макаронні вироби, цукор, чай. За потреби область підтримуватиме сусідів й надалі.

Про це повідомила прес-служба Дніпропетровської облдержадміністрації. 

«У результаті обстрілів у деяких районах Авдіївки майже тиждень проблеми з електропостачанням, теплом і водою. Розуміємо, що зараз треба забезпечити жителів теплим одягом, речами першої необхідності, продуктами харчування, водою. Із Дніпропетровщини рушив черговий гуманітарний вантаж. За потреби допомагатимемо мешканцям Авдіївки й надалі», – цитує прес-служба голову Дніпропетровської ОДА Валентина Резніченка.

«Дніпропетровщина – Авдіївці. Допоможемо!» – фури з таким гаслом на борту вирушили в зону АТО. Автівки завантажені продуктами харчування. Питну воду, крупу, олію, хліб, консерви, макаронні вироби, цукор, чай, ковбасу вантажили і вдень, і вночі.

Раніше для жителів Авдіївки вже доставили понад 5 тисяч літрів питної води та 20 тонн продуктів. Також Дніпропетровщина перекинула на допомогу постраждалим загін рятувальників і техніку.

Нові вантажі готує для постраждалої Авдіївки й Черкащина. Перший вантаж гуманітарної допомоги вирушив туди напередодні ввечері, повідомляє прес-служба Черкаської ОДА.

Область відправила теплі речі, ковдри, засоби гігієни та харчі. А також генератори, устаткування для енергоживлення та дизпаливо.

"Наш вантаж уже прибув до Авдіївки. Наразі готуємо нові. До потреб додалися будівельні матеріали", - зазначив голова Черкаської облдержадміністрації Юрій Ткаченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-