Школи Авдіївки підключають до генераторів, аби почати уроки з понеділка

Школи Авдіївки підключають до генераторів, аби почати уроки з понеділка

Укрінформ
Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський повідомив, що всі школи Авдіївки мають працювати з понеділка.

Про це він заявив в ефірі телеканалу "112 Україна".

"О 13.00 проводив засідання штабу. В одній школі сьогодні 217 дітей навчалися, завтра поставив завдання відкрити ще одну школу, туди генератор підтягуємо. За будь-яких ситуацій, з понеділка всі школи в Авдіївці мають працювати", - сказав Жебрівський.

За його даними, зараз в школи продовжують підвозити генератори.

Як відомо, 1 вересня в Авдіївці для дітей відкрили двері п'ять шкіл, дві з яких працюють в одному приміщенні.

В Авдіївці через масовані обстріли передмістя та промзони вже кілька днів немає світла і газу, тепло поки подає Авдіївський коксохімзавод. Через обстріли бойовиків не вдається почати ремонтні роботи на пошкодженій ЛЕП.

Бригаду ремонтників ДТЕК, яка мала полагодити електропостачання в Авдіївці, знову обстріляли, незважаючи на присутність патрулів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Жебрівський сподівається, що ремонт можна буде продовжити завтра.

В Авдіївці оголошено режим надзвичайної ситуації через активізацію бойовиків і загрозу гуманітарної катастрофи. Місцева влада готується до можливої евакуації, проте, як зазначав Жебрівський, є надія на те, що її вдасться уникнути. Поки евакуйовано людей з особливими потребами і хворих.

Зранку в штабі АТО повідомили, що з початком нового дня обстріли Авдіївки продовжилися, бойовики застосовують "Гради", артилерію калібру 152 мм, гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-