АТО: бойовики гатять по шахті

АТО: бойовики гатять по шахті "Бутовка" із танків і "Градів"

Карта
Укрінформ
Вчора активні бойові дії в районі проведення АТО продовжилися. Противник не припиняє спроб просунутися під Авдіївкою, а також шукає слабкі місця в нашій обороні.

Як наголосив під час брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, ситуація вкрай тривожна, бойовики посилено застосовують важке озброєння під Попасною, під Авдіївкою, на ділянці фронту позиція "Шахта Бутовка" – Піски, у Красногорівці, під Докучаєвськом та біля Азовського моря.

"Бойові дії під Авдіївкою вчора велися цілодобово. Противник продовжує атакувати наші позиції, і обстрілює місто з усього наявного озброєння", - зазначив він.

За словами Мотузяника, противник посилює натиск на флангову позицію "Шахта Бутовка". Вчора там продовжилися багатогодинні танкові обстріли з боку Спартака. Із самого селища противник вів вогонь із мінометів, гармат і "Градів".

"Дуже неспокійно вчора було на світлодарській дузі, в Зайцевому, Верхньоторецькому та Пісках. На всіх цих рубежах противник також застосовує важке озброєння, намагаючись розпорошити українські сили та відвернути увагу командування від напрямку головного удару. Українські війська відповідають окупантам вогнем", - сказав він.

Речник МОУ констатував, що на Луганському напрямку майже всі ворожі обстріли традиційно припали на Попаснянський район (ділянка фронту Врубівка – Троїцьке).

"Найважче тут було ввечері – з 19:00 до 23:00, коли окупанти одночасно обстрілювали кілька наших позицій з бронетехніки, гармат та мінометів. Проте бойовики також неодноразово відкривали вогонь вранці та вдень. Крім того, противник порушив режим тиші у Кримському: там відбулося 2 артобстріли та 1 провокація із застосуванням легкого озброєння. Внаслідок агресивних дій окупантів пошкоджено будинок школи на території Трьохізбенської сільської ради, а також зруйновано дах житлового будинку. У Врубівці Попаснянського району 152-мм снарядом бойовиків пошкоджено дві лінії електропередач, одну з них вдалося відновити. Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 17 ворожих обстрілів, зокрема 2/3 – мінометних та артилерійських", - розповів він.

Як зазначив Мотузяник, на Маріупольському напрямку вчора невдовзі після опівночі окупанти почали обстрілювати Красногорівку. Міни та снаряди сипалися на це містечко протягом години безперевно. Згодом поліцейські виявили 4 нерозірвані снаряди калібром 122 мм на території Красногорівки.

"У першій половині дня бойовики обстріляли з мінометів Мар’їнку та Богданівку, а Новогоригорівку – з БМП. У другій половині для бойові дії посилилися. По всьому фронту прокотилася хвиля ворожих провокацій із використанням як стрілецької зброї, так і гармат й мінометів. Вже пізно ввечері, після 22 години, окупанти обстріляли українські позиції з великої відстані. Зокрема, під Богданівкою противник використав міномети, у Гранітному та Широкиному – 122-мм гармати, у Водяному – також гармати і "Град", - додав речник Міноборони з питань АТО.

Він також поінформував, що всього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 35 ворожих обстрілів, зокрема 11 – мінометних та артилерійських.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-