На Херсонщині горіла тюрма, загинув в'язень

На Херсонщині горіла тюрма, загинув в'язень

Укрінформ
На Херсонщині у селі Дар'ївка Білозерського району під час гасіння пожежі у камері дільниці посиленого контролю (ДПК) Білозерської виправної колонії №105 виявлено тіло загиблого 18-річного ув'язненого, і двох ув'язнених, постраждалих від продуктів горіння.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли у вівторок в Департаменті з питань цивільного захисту та оборонної роботи облдержадміністрації.

"30 січня у с. Дар'ївка Білозерського району у Білозерській виправній колонії №105 виникла пожежа - у камері ДПК горіли домашні речі та майно на площі 18 кв. метрів. На місці пожежі виявлено тіло загиблого ув'язненого 1998 р.н. Ще двоє ув'язнених - 1989 та 1994 р.н. - постраждали від отруєння продуктами горіння", - розповіли в департаменті.

Причина пожежі з'ясовується.

Як повідомлялося раніше, 29 січня в Херсонському СІЗО у камері медичної палати було виявлено тіло ув’язненої  жінки, 1986 року народження, без ознак життя та  передсмертну записку, в якій вона виклала свою останню волю близьким та просила у них пробачення за свої вчинки. Персоналом швидкої допомоги було констатовано смерть  у результаті механічної асфіксії.

Ув’язнена  утримувалась за обвинуваченням у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ст. 185 ч.3 (Крадіжка, поєднана з проникненням у житло) Кримінального Кодексу України.  У зв’язку з виявленням тяжкого захворювання на туберкульоз та невиліковної інфекційної хвороби ув’язнена перебувала в медичному ізоляторі окремо від ув’язнених.

Наразі проводиться службова перевірка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-