Ескалація в АТО: бій під Авдіївкою тривав 19 годин - штаб

Ескалація в АТО: бій під Авдіївкою тривав 19 годин - штаб

Карта
Укрінформ
Безперервний бій в Авдіївській промзоні у неділю, 29 січня, тривав упродовж 19 годин.

Про це поінформував речник Міністерства оборони з питань АТО полковник Олександр Мотузяник на брифінгу у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В підсумку вчора бій за Авдіївську промзону тривав безперервно протягом 19 годин. При цьому, за підрахунками штабу, було випущено кілька сотень снарядів та мін", - сказав Мотузяник.

При цьому, за його словами, сили АТО заволоділи однією з передових позицій незаконних збройних формувань.

Мотузяник додав, що бойові дії в Авдіївській промзоні продовжилися й сьогодні. "Достеменно відомо, що російсько-окупаційні війська продовжують обстріли сил АТО з мінометів, танків та гармат, і підтягли до фронту реактивну артилерію", - наголосив він.

За словами речника МОУ, під час жорстоких боїв за Авдіївську промзону бойовики активізувалися й на флангах. Зокрема, на світанку вони намагалися атакувати позиції сили АТО між Кам'янкою та Крутою Балкою. Цей бій тривав годину. Через кілька годин на цих рубежах окупанти здійснили 2 мінометні обстріли, випустивши понад 30 мін. Після 13 години окупанти атакували позицію "Шахта Дутівка" з боку Спартака. "Це був відволікаючий удар, щоб розпорошити сили АТО і ускладнити управління військами в боях за Авдіївську промзону. Ця агресивна провокація також завершилася невдало для бойовиків", - наголосив Мотузяник.

Він поінформував, що окрім Авдіївки ситуація загострилася в Троїцькому, Зайцевому, Верхньоторецькому та Опитному.

"Окрім важких боїв в Авдіївці, загострилася обстановка і в інших районах на Донецькому напрямку. В Троїцькому, Зайцевому, Верхньоторецькому та Опитному окупанти організували потужні мінометні обстріли. Всі вони сталися у другій половині дня. Також з укріплення противника "Вольво-центр" до наших позицій в Пісках висунувся танк і майже годину вів вогонь", - зазначив речник МОУ.

Крім того, за його словами, незмінно важкою залишається обстановка на Маріупольському напрямку. Зокрема, вчора вранці бойовики організували серію мінометних обстрілів Красногорівки. Вони тривали з перервами кілька годин, з боку бойовиків було випущено близько 120 мін. Згодом епіцентр протистояння змістився на південь - на ділянку фронту Павлопіль - Широкине. А вже близько 22 години під приціл бойовиків потрапило Водяне, куди в середньому щохвилини прилітало 2 артснаряди калібру 122 мм. І вже майже опівночі бойовики застосували реактивну артилерію - зокрема, по Талаківці було випущено 20 ракет від РСЗВ "Град" (це половина повного боєкомплекту).

"Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 35 ворожих обстрілів, зокрема 8 - з важкого озброєння", - зазначив Мотузяник.

Що стосується Луганського напрямку, то тут основним місцем продовження бойових дій залишається Попаснянський район. При цьому застосовувалися міномети і було випущено близько 30 мін. Кілька разів українські війська відкривали вогонь у відповідь. На ділянці фронту, що простягається від російського кордону до Золотого, вчора було тихо, зазначив речник МОУ. За його словами, минулої доби на Луганському напрямку зафіксовано 8 обстрілів бойовиків, зокрема 5 - із важкого озброєння.

 Фото: Сергій Лойко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-