Спроба пограбування банку в Луцьку: поліція застосувала зброю

Спроба пограбування банку в Луцьку: поліція застосувала зброю

Фото
Укрінформ
У Луцьку правоохооронці змушені були застосувати зброю проти озброєних зловмисників, які намагалися пограбувати банк.

Про це повідомляє прес-служба поліції Волинської області.

"Двоє зловмисників намагалися обікрасти банк, а побачивши поліцейських – почали стріляти по них. Правоохоронці застосували табельну зброю", - йдеться у повідомленні.

Як розповіли у поліції, сигнал «Тривога» із відділення одного з банків надійшов на пульт центру технічної охорони управління поліції охорони у Волинській області о 5 годині ранку. Екіпаж групи затримання УПО, прибувши на місце, помітив у тамбурі банку двох чоловіків у масках.

При спробі затримання зловмисники почали стріляти по поліцейських та погрожували підірвати гранату (як виявилося згодом – не бойову), тож співробітникам Управління поліції охорони довелося застосувати табельну вогнепальну зброю. Грабіжники дістали поранення ніг  і були затримані, під охороною їх доправлено до лікарні. Ніхто із правоохоронців не постраждав.

Затриманими виявилися 19-річний та 22-річний мешканці Луцького району, причому один із них раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності.

Як з’ясувалося, зловмисники пошкодили банкомат, встановлений у тамбурі відділення банку, та намагалися викрасти із нього гроші.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає від семи до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-