Гройсман у Львові: Допоможу, чим зможу

Гройсман у Львові: Допоможу, чим зможу

Фото
Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман у рамках робочої поїздки до Львівської області провів нараду обласної комісії з надзвичайних ситуацій за участю мера Львова Андрія Садового, губернатора Олега Синютки та народного депутата Олега Березюка.

Про це інформує Урядовий портал.

"Я не приїхав сюди займатися політикою. Я приїхав запитати, чим я можу допомогти львів'янам. Все те, чим зможу допомогти, я готовий зробити", - підкреслив Прем'єр на початку наради.

Глава уряду нагадав, що напередодні провів зустріч із головою Львівської обласної державної адміністрації Олегом Синюткою щодо ситуації навколо утилізації твердих побутових відходів у Львові.

"Я абсолютно повністю переконаний у тому, що вихід з цієї ситуації є. Треба знайти усі можливості, щоби проблема твердих побутових відходів у Львові була вирішена", - наголосив Гройсман.

Він зауважив, що проблема утилізації твердих побутових відходів у Львові  не нова. Відсутність її системного вирішення призвела до людських втрат. "Цим питанням треба було займатися 10 років тому, а можливо і 20. Ця техногенна загроза виникла не у травні, а за багато років до цього. Якби був системний підхід тих, хто відповідає за це, можливо, трагедії не було б допущено", - зазначив він

Гройсман наголосив, що питання сміття має вирішити Львівська міська рада. "Це ваша персональна відповідальність. Ви можете розраховувати на нашу підтримку, але дуже важливо, щоб ви у цьому процесі мали лідерство", - сказав він.

За словами глави уряду, потрібно вирішити питання рекультивації полігону, зокрема здійснити низку завдань щодо технологічного пересипання, дегазації тощо.

Прем'єр наголосив, що готовий продовжити надавати підтримку у вирішенні цієї проблеми міській владі. Він зазначив, що особисто стикався з проблемою необхідності рекультивації полігону побутових відходів на посаді міського голови Вінниці у 2006 році. Тоді міській владі вдалося вести діалог з людьми і виконати взяті на себе зобов'язання, тому "сьогодні це один із взірцевих полігонів".

Глава уряду наголосив, що вирішення проблеми має відбуватися у тісному діалозі з мешканцями с. Великі Грибовичі.

Прем'єр-міністр також зазначив, що завдяки фінансовій децентралізації бюджет розвитку Львова у 2017 році становить 1 млрд 800 млн. Частину цих коштів можливо направити на вирішення проблеми поводження з відходами.

Глава уряду уточнив, що за наявною інформацією, витрачено близько 100 млн грн на перевезення сміття по усій країні.

Фото: Сироткіна Анастасія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-