Поліція відкрила справу через вибух у Сумах

Поліція відкрила справу через вибух у Сумах

Укрінформ
За фактом вибуху будинкового газопроводу у сумській багатоповерхівці відкрито кримінальне провадження.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила прес-секретар прокуратури Сумської області Наталія Науменко.

"У четвер, 26 січня 2017 року, близько 22 год. 20 хв. із зовнішнього боку дев’ятиповерхового будинку по вулиці Холодногірська, 33/1 в місті Суми вибухнув газопровід. Вказані відомості 27 січня 2017 року внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікацією – ч. 2 ст. 194 (умисне пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу, вибуху чи іншим загальнонебезпечним способом) КК України. Досудове розслідування у кримінальному провадженні доручено групі слідчих Сумського відділу поліції ГУ НП в Сумській області. Процесуальне керівництво здійснює група прокурорів Сумської місцевої прокуратури", - зазначила Науменко.

За її словами, на місце події невідкладно виїхало керівництво Сумської місцевої прокуратури, Сумського відділу поліції ГУ НП в Сумській області, слідчі, оперативні співробітники, інспектор-криміналіст, спеціалісти управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Сумській області.

"Встановлено, що вдень саме в цьому місці працівниками Приватного акціонерного товариства «Сумигаз» проводились роботи зі встановлення вузла обліку газу, зокрема обладнано вузол металевим захисним щитом для газового лічильника. Газ до вказаного вузла не подавався. У ході огляду місця події та прибудинкової території виявлено чеку та металеві осколки. Постраждалі від наслідків вибуху відсутні. Будинок та його конструкції не пошкоджені. Попередня версія – причиною вибуху став вибуховий пристрій”, - розповіла прес-секретар.

Наразі вживаються оперативно-розшукові заходи та здійснюються слідчо-процесуальні дії, спрямовані на встановлення обставин події, причетних осіб та фіксацію доказів вчинення кримінального правопорушення.

Досудове розслідування триває.

Стан слідства перебуває на контролі прокурора Сумської області Віталія Матвійчука.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-