У Сумах через ProZorro таки придбали мавпу та рептилій

У Сумах через ProZorro таки придбали мавпу та рептилій

Укрінформ
У Сумах місцевому управлінню освіти вдалося через систему ProZorro за кошти міського бюджету придбати для своїх потреб мавпу та двох плазунів.

Про це повідомила Людмила Харламова, директор Сумського міського центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді, для якого й призначалися тварини.

„У нас за програмою передбачено створення експозиції рідкісних та зникаючих рослин і тварин для поповнення колекції у ботанічному саду місцевого значення. За 50 тисяч гривень ми придбали ігуану, українського плазуна і мавпу Машу. Сама програма фінансується з фонду охорони навколишнього середовища міста Суми”, - розповіла директор.

За її словами, замість мавпи капуцина придбали карликову зелену мавпу, яку купили у місцевому зоомагазині, бо тендер не відбувся через відсутність пропозицій.

„Серед відвідувачів закладу діти від 4 і до 18 років, які приходять та доглядають за Машою, вони з нею спілкуються, годують”, - зазначила Харламова.

Очолюваний нею центр і надалі буде поповнюватися новими звірятами. Для цього у відповідності до міської програми у 2017 та 2018 роках він отримає ще по 50 тисяч гривень.

Нагадаємо: розголосу цей тендер набув через поширені результати моніторингу публічних закупівель у системі Prozorro за минулий рік, оприлюднені аналітиком Transparency International Україна Віктором Нестулею. Він висловив здивування цією закупівлею, задавшись запитанням, навіщо відділу освіти знадобилася мавпа капуцин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-