Сміттєва криза: Садовий подякував Гройсману за цінні поради

Сміттєва криза: Садовий подякував Гройсману за цінні поради

Укрінформ
Міський голова Львова відзвітував про антисміттєві заходи, здійснені у місті після позачергового засідання обласної комісії з надзвичайних ситуацій та екологічної безпеки, що відбулося напередодні.

Про це Андрій Садовий написав у Фейсбуці.

"Ситуація на ранок: протягом учорашнього дня очистили понад 90 переповнених майданчиків з ТПВ. На сьогодні з 1220 майданчиків переповнених залишається 302. Після вчорашньої комісії з надзвичайних ситуацій в області жодної додаткової можливості для вивезення наразі не з’явилось. Вивозимо там, де і раніше, використовуючи попередні домовленості в Львівській області та інших областях. Чекаємо на підписання договорів з новими полігонами, які підготували та скерували ще вчора ввечері", - зазначив Садовий.

Львівський мер подякував "за цінні поради, які Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, передавав мені через опублікований на YouTube відеодіалог з львівським губернатором. Це, безумовно, дуже цікавий стиль спілкування. Я принагідно запрошую главу уряду до Львова, аби особисто скоординувати дії державних структур по недопущенню екологічної кризи у Львові".

Садовий окреслив низку питань, які, на його думку, слід негайно вирішити на вищому рівні. Це "припинення блокади міста. І не лише на 7 днів, як учора пообіцяв губернатор, а в принципі. Протиаварійні та стабілізаційні роботи на Грибовицькому сміттєзвалищі. Суд за зверненням Генпрокуратури заборонив місту там будь-які роботи. Їх, на сьогодні, може робити лише ДСНС. Розблокування процесу по кредиту Європейського інвестиційного банку для будівництва сміттєпереробного комплексу. 3 лютого буде рік (!) з часу підписання угоди".

Як повідомлялося, чотири полігони області протягом тижня прийматимуть відходи зі Львова, щоб очистити переповнені сміттєві контейнери міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-