Влада запевняє: загрози відключення тепла в Харкові немає

Влада запевняє: загрози відключення тепла в Харкові немає

Укрінформ
Опалювальний сезон в Харкові і області проходить стабільно, загрози відключення тепла через неповні розрахунки з НАК "Нафтогаз України" немає.

Про це заявив журналістам начальник Управління паливно-енергетичного комплексу Харківської ОДА Олексій Белоцький, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Заяви окремих суб'єктів господарської діяльності про можливість відключення жителів Харкова та області від тепла абсолютно безпідставні. Виникли деякі труднощі у взаєморозрахунках між підприємствами області, але вони не мають системного характеру. Обласна адміністрація тримає ситуацію під контролем та робить усе можливе для швидкого розв`язання проблеми", - зазначив Белоцький.

За його словами, у зв'язку з неповними розрахунками з НАК "Нафтогаз України" низка теплових підприємств регіону отримала ліміти на газ із незначною затримкою.

"Проте, усі теплопостачальні підприємства забезпечені газом. Обласна адміністрація звернулася до центральних органів влади, щоб прискорити процес оформлення протоколів для погашення заборгованості з пільг та субсидій, які наразі перебувають в Міністерстві фінансів", - додав Белоцький.

Він запевнив, що проблеми у відносинах суб'єктів господарської діяльності жодним чином не позначаться на жителях області: "Про відключення від теплопостачання населення та об'єктів соціальної сфери не може бути і мови".

Як повідомляв раніше Укрінформ, 23 січня директор КП "Харківські теплові мережі" Сергій Андреєв заявив, що держава не сплатила на кінець 2016 року пільг та субсидій: 490 млн грн. За його словами, якщо питання не вирішиться до 25 січня, НАК "Нафтогаз України" може перекрити Харкову газ, і тоді доведеться відключити гарячу воду та знизити температуру теплоносія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-