Львівська влада боїться, що через сміття в місті почнеться епідемія

Львівська влада боїться, що через сміття в місті почнеться епідемія

Укрінформ
Ще раз нагадати обласній владі та уряду про критичну ситуацію із сміттям у Львові вирішила комісія з питань техногенної безпеки Львівської міської ради.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Львівська міська рада повторно звернеться до обласної та державної комісії з техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо критичної ситуації зі сміттям у Львові. Таке рішення прийняла 23 січня міська комісія з питань ТЕБ і НС»,- зазначив міський голова Андрій Садовий.

За його словами, місто буде просити уряд унеможливити критичну ситуацію на полігоні, а також забезпечити там посилене патрулювання, щоб уникнути будь-яких провокацій. Садовий наголосив, що на Грибовицькому сміттєзвалищі потрібно швидкими темпами продовжувати всі протиаварійні роботи, щоб там знову не сталося лихо. Львів готовий проводити їх на основі 50-відсоткового співфінансування з урядом. І для цього просить виділити кошти з резервного фонду державного бюджету України.

Як зазначив міський голова, депутати звернуться і до в.о. міністра охорони здоров’я щодо епідеміологічної ситуації, яка може виникнути в місті у зв'язку із накопиченням сміття та очікуваним потеплінням. Адже вже майже місяць не вивозиться сміття із третини майданчиків міста.

Комісія з техногенної безпеки Львівської міської ради просить, щоб і обласна, і державна комісії долучилися до роботи і надали змогу користуватися новими полігонами, куди можна вивозити сміття зі Львова.

Фото: portal.lviv.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-