Харківський міст у Сумах став місцем єднання Сходу і Заходу

Харківський міст у Сумах став місцем єднання Сходу і Заходу

Укрінформ
У День Соборності у Сумах сотні людей утворили "ланцюг єдності", який зімкнувся на Харківському мосту через Псел – річку, що ділить місто на східну і західну частину.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, представників влади, громадських організацій, національних меншин, духовенства та громадськості двома колонами, які очолювали дівчина та юнак у національних костюмах, вирушили назустріч одна одній о 12 годині від символу Сум Альтанки із західної частини міста та ТЦ „Мануфактура” - зі східної. Посеред мосту, скандуючи "Слава Україні!”, вони з’єдналися, тримаючи у руках 12-метровий державний прапор.

Увінчало акцію виконання гімну України.

Розпочався ж День Соборності у Сумах з покладання квітів до могил загиблих за цілісність та незалежність України та поховань учасників АТО на Алеї Слави Центрального міського цвинтаря.

Після цього відбувся мітинг і покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку, де поруч вперше відбулася презентація арт-проекту "Місто-мрія”. В його рамках сумчани-активісти з ініціативи учнів архітектурної школи побудували снігове містечко.

На честь свята за маршрутом вулиця Воскресенська – вулиця Соборна – Харківський міст пройшла хресна хода духовенства та вірян УПЦ КП, яка стартувала від Свято-Воскресенського кафедрального собору.

Цього дня всіх бажаючих на благодійний концерт «Єднаймося, люба родино!» запросила Сумська обласна філармонія.

Святкування продовжиться о 16.00 у сквері Т. Шевченка загальнообласним флешмобом «Вогні Соборності єднають Україну», учасники якого викладуть із запалених свічок карту України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-