Громадянин Шрі-Ланки організував канал перепраки

Громадянин Шрі-Ланки організував канал перепраки "нелегалів" через Україну

Фото
Укрінформ
Правоохоронці Чернігівщини затримали організаторів нелегального переправлення мігрантів через державний кордон України до Угорщини.

Про це повідомив сектор комунікації ГУНП в Чернігівській області.

"Поліцейські відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми ГУНП в Чернігівській області, виявили та спільно з прикордонниками затримали групу, яка займалася переправкою нелегальних мігрантів до ЄС", - зазначається у повідомленні.

Головного фігуранта справи - громадянина Республіки Шрі-Ланка, який проживає на Чернігівщині, було затримано на залізничному вокзалі Києва. Під час обшуку в нього виявили 90,5 тис. грн. та 305 доларів США. Як було встановлено слідчими, ці кошти чоловік отримав за організацію переправлення до Угорщини трьох громадян Індії, які потрапили в Україну з Росії.

Аби виконати задумане, іноземець вступив у змову з двома жителями Івано-Франківської області. Отримавши від індійців 500 доларів завдатку, він передав нелегалів своїм прикарпатським подільникам, які й повезли їх до  західного кордону.

Усю групу - мігрантів та їх помічників - правоохоронці затримали у Закарпатській області, в контрольованому прикордонному районі з Румунією.

Організатора незаконного бізнесу, за рішенням суду, посадили в СІЗО м. Чернігова, а його подільників із Прикарпаття відпустили під заставу. Нелегалів з Індії поміщено до ізолятора тимчасового тримання Мукачівського прикордонного загону.

Нині матеріали кримінального провадження знаходяться в суді для прийняття рішення відносно фігурантів справи та притягнення їх до відповідальності за статтею 332 ККУ (незаконне переправлення осіб через державний кордон України), що передбачає від трьох до семи років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-