Чернівцями пройшов карнавал

Чернівцями пройшов карнавал "Маланка-фест"

Фото
Укрінформ
На площі Філармонії у Чернівцях відбувся VI-ий фольклорно-етнографічний фестиваль Маланок - видовищне святкове дійство, яке презентує колоритну традицію маланкування та переберії Буковини.

Цьогоріч у фестивалі беруть участь 46 колективів, серед яких є  учасники з інших регіонів та з-за кордону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Фестиваль відбувається у два етапи. У цей час триває перший етап - карнавальна хода трьома колами по місту. Після цього розпочнеться традиційний конкурс – виступи колективів маланкарів на сцені площі Філармонії. Увечері, після онлайн-голосування, яке пройде на сайті фестивалю й у якому братимуть участь усі небайдужі городяни та гості міста (це проводиться вперше) відбудеться нагородження переможців», - розповіла засновник та організатор фестивалю Оксана Лелюк.

Гості фестивалю, городяни мають нагоду сьогодні побачити феєричне дійство, до якого буковинці готувалися вже віддавна. Наприклад, лише з села Горбово Герцаївського району до Чернівців на «Маланку-фест» прибуло понад 220 учасників. «Родзинкою» горбівської переберії став цього разу велетенський Півень - символ 2017 року. Також серед персонажів - Діди Морози на величезних оленях, ведмеді. А делегацію маланкарів з приміського села Чагор очолює 9-метровий Сфінкс.

Окремі райони Буковини, наприклад, Кіцманський, Заставнівський та Глибоцький, представлені одразу  кількома колективами. Із Полянського району, що на Черкащині, приїхали два колективи: дівочий та чоловічий. Також у фестивалі беруть участь маланкарі з Румунії та Молдови.

Фестиваль Маланок в 2017 році, як і торік, має благодійну мету.На площах міста розміщені скриньки для пожертв. Волонтери збирають кошти на ліки для учасників АТО.

Голосування за найкращих серед кращих розпочалося сьогодні об 11 годині на офіційному сайті фестивалю і завершиться о 19.00.

Проголосувати можна тільки один раз і не більш як за три колективи. Результати будуть повідомленні 15 січня, після завершення виступів всіх колективів зі сцени на площі Філармонії.

Фото: Ірина Пустиннікова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-