Більшість обстрілів бойовики здійснюють вночі, коли нема патрулів ОБСЄ

Більшість обстрілів бойовики здійснюють вночі, коли нема патрулів ОБСЄ

Укрінформ
Українська сторона звернула увагу ОБСЄ на збільшення кількості обстрілів з боку окупантів на сході України і вважає за необхідне нарощування спроможностей СММ ОБСЄ з моніторингу ситуації в зоні АТО.

Про це йшлося під час зустрічі начальника Генерального штабу - Головнокомандувача Збройних Сил України Віктора Муженка з першим заступником голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александром Хугом, повідомила в суботу прес-служба Міноборони.

"Під час зустрічі з першим заступником голови СММ ОБСЄ в Україні Александром Хугом начальник Генштабу — Головнокомандувач ЗСУ генерал армії Віктор Муженко звернув увагу міжнародних спостерігачів на збільшення обстрілів українських позицій в районі проведення антитерористичної операції з боку російсько-окупаційних військ. Він наголосив на важливості нарощування спроможностей СММ ОБСЄ з моніторингу ситуації та спостереження за виконанням Мінських домовленостей", - йдеться у повідомленні.

Муженко також нагадав, що протягом грудня 2016 року та січня 2017 року окупаційні війська здійснили 1730 порушень режиму припинення вогню, під час яких 693 рази застосовувалась зброя, яка заборонена Мінськими домовленостями. Близько 60 відсотків обстрілів українських позицій відбувається у вечірній та нічний час, коли патрулі СММ ОБСЄ не здійснюють спостереження.

На його переконання, ефективна робота СММ ОБСЄ в районах конфлікту має призвести до зниження напруги, збереження життя цивільного населення та упередження втрат серед особового складу Збройних Сил України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-