АТО: бойовики посилили обстріли Світлодарської дуги

АТО: бойовики посилили обстріли Світлодарської дуги

Карта
Укрінформ
Бойовики активізувалися на Світлодарській дузі, обстрілюють її з бронетехніки й мінометів.

Про це заявив на брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник  Олександр Мотузяник.

"На Світлодарській дузі знову активізувалися сили окупанта. Нарівні з легким озброєнням ворог активно застосовував бронетехніку та міномети. Обстріли противником позицій сил АТО у районі Луганського тривали понад 5 годин. На Горлівському периметрі бойові дії велися лише на півночі, поблизу Зайцевого. Знову ж таки, при цьому ворог застосовував міномети", - зазначив він.

За словами речника, важкою зберігається обстановка у Авдіївській промзоні. Сумарно, ворожі обстріли тамтешніх українських позицій тривали майже 5 годин, впродовж яких бойовики активно використовували кулемети, гранатомети та випустили понад 70 мінометних мін. Також у сусідніх з промзоною Кам'янці та позиції "Шахта Путилівська" відбулася низка ворожих обстрілів, включно з мінометними. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку було 16 ворожих обстрілів, 3/4 яких - з використанням мінометів.

Мотузяник повідомив, що на Луганському напрямку основні бойові дії велися у Попаснянському районі з епіцентром у Новозванівці.

"За добу там противник провів 16 обстрілів позицій сил АТО. При цьому засвітла бойовики використовували в основному стрілецьку зброю. А вже із заходом сонця традиційно перейшли на заборонене Мінськими домовленостями озброєння – міномети та артилерію калібру 152-мм, з якої випустили 15 снарядів", - сказав він.

Речник зауважив, що на Світлодарській дузі та у Троїцькому, що на стику Донецької та Луганської областей, також було неспокійно.

"Інтенсивність ворожих обстрілів на цих рубежах була на порядок меншою, однак не обійшлося без мінометів, які використовувалися противником як вдень, так і вночі. На схід від Кримського, вздовж усієї лінії фронту, до самого села Сизе зберігалася тиша. Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 26 ворожих обстрілів, більше третини яких – з важкого озброєння", - констатував Мотузяник.

Він поінформував, що на Маріупольському напрямку в районі Мар’їнки-Красногорівки було на порядок спокійніше, ніж добою раніше.

"Не зафіксовано жодного випадку застосування противником забороненої Мінським домовленостям зброї", - зазначив речник.

Аналогічне зменшення інтенсивності бойових дій простежувалося на ділянці фронту Павлопіль – Широкине, де більшість обстрілів були із застосуванням легкого озброєння та неприцільними, повідомив він.

"У випадку з використанням ворогом мінометів на цій ділянці фронту – бойовики застосовували їх радше з метою провокації наших захисників. Як наслідок – жоден снаряд не влучив у наші позиції. На лінії фронту від Докучаєвська до Чермалика режим тиші дотримувався зразково. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку противник обстріляв сили АТО 36 разів, абсолютна більшість з яких була неприцільними", - розповів Мотузяник.

Карта ситуації в АТО від РНБО

Фото: Max Avdeev for BuzzFeed News  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-