АТО: кількість ворожих обстрілів у секторі

АТО: кількість ворожих обстрілів у секторі "М" зросла в півтора рази

Карта
Укрінформ
На Маріупольському напрямку кількість ворожих обстрілів зросла до 30, тобто досягла рівня, який фіксувався до встановлення режиму "тиші".

Про це на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник.

"Кількість ворожих обстрілів зросла у півтора рази і знову досягла середньодобового рівня минулих тижнів на цьому напрямку - 30 випадків порушення режиму тиші.  Ділянки бойової активності противника - звичні: Мар'їнський район та східні підступи до Маріуполя. Переважно ворог застосовував стрілецьку зброю, включно зі снайперською, та гранатомети, рідше - міномети, з яких щоразу випускав не більше двох мін. Так, за добу відбулося 5 випадків використання ворогом мінометів", - зазначив він.

Мотузяник розповів про бойове зіткнення під Тарамчуком.

"Вчора о 19:20 ДРГ противника атакувала наших військових поблизу Тарамчука. Завдяки скоординованим діям напад ворога було відбито за лічені хвилини", - поінформував він.

За словами речника, на Луганському напрямку бойовики вчора відкривали вогонь у "традиційних" гарячих точках минулих днів.

"Найбільша активність ворога зберігається в Попаснянському районі. Там бойові дії відбулися у першу половину доби. Переважно, сили окупанта застосовували легке озброєння та випустили 4 мінометні міни у бік наших позицій. У Троїцькому режим тиші було порушено ворогом під вечір – бойовики провели збройну провокацію із застосуванням гранатометів. Двічі бандформування відкривали вогонь у Станиці Луганській вже пізно ввечері", - зауважив він і додав, що всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 7 ворожих обстрілів.

Мотузяник констатував, що ситуація на Донецькому напрямку - незмінна.

"Основні протистояння тривають на Світлодарській дузі, периметрі Горлівки, у Авдіївці та в районі Донецького аеропорту. На всіх цих ділянках ворог застосовував важке озброєння – 82- та 120-мм міномети, за добу випустивши по позиціях сил АТО більше 120 мін. Найбільш напруженою була доба для захисників Авдіївської промзони. Там бойовики активізувалися в обід та майже без перерв протягом 6 годин обстрілювали наші позиції до восьмої вечора. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 12 ворожих обстрілів", - розповів він.

Карта ситуації в АТО від РНБО

Фото: Max Avdeev for BuzzFeed News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-