АТО: під Луганським бойовики обладнують нові позиції й мінують місцевість

АТО: під Луганським бойовики обладнують нові позиції й мінують місцевість

Карта
Укрінформ
За минулу добу на Луганському напрямку зафіксовано 11 ворожих обстрілів, 5 – з важкого озброєння. Основні бойові дії велися у Попаснянському районі.

Про це повідомив на брифінгу речник Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник.

"У Троїцькому окупанти неодноразово застосовували міномети, а також снайперів. Низка ворожих обстрілів відбулася у Новозванівці", - сказав він.

За словам Мотузяника, у прикордонному та прифронтовому с. Сизе Станично-Луганського району противник застосував установку "Град-П".

На Донецькому напрямку противник активізувався у всіх ключових районах протистояння – на Світлодарській дузі, у Зайцевому, Авдіївці, Опитному: "Близько половина ворожих обстрілів були мінометними: по наших позиціях було випущено понад 100 мін. Особливо неспокійно було у другій половині дня. Найбільш потужні та тривалі обстріли з боку НЗФ відбулися в Луганському. Загалом вчора бойові дії на цих рубежах тривали з перервами понад 10 годин".

Крім того, зазначив речник, біля Луганського та Новолуганського противник поспіхом обладнує нові позиції, мінує місцевість, намагається засилати розвідгрупи до українських укріплень. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 15 ворожих обстрілів.

У секторі "М" не припиняються ворожі обстріли у Мар’їнському районі, а також на ділянці фронту Павлопіль – Широкине. "Окупанти епізодично застосовують міномети та бронетехніку. Здебільшого обстріли не дуже тривалі і відбуваються в темну пору доби – вже після заходу сонця", - повідомив Мотузяник.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 20 ворожих обстрілів, зокрема 2 – з важкого озброєння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-