На Одещині викрито центр мінімізації митних платежів з обігом на 340 млн грн

На Одещині викрито центр мінімізації митних платежів з обігом на 340 млн грн

Укрінформ
Співробітники податкової міліції ГУ ДФС в Одеській області припинили незаконну діяльність центру мінімізації митних платежів при імпорті товарів.

Про це повідомив перший заступник голови ДФС Сергій Білан, якого цитує у Facebook Державна фіскальна служба.

“В ході операції "Рубіж-2016" і розслідування кримінального провадження було встановлено, що організатори злочинної діяльності використовуючи підконтрольне підприємство-імпортер, здійснювали операції з імпорту морепродуктів в великих обсягах за значно заниженою вартістю. В подальшому продукція реалізовувалася на адресу підприємств - виробників реального сектора економіки з подвійною націнкою з метою формування значних валових витрат і податкового кредиту”, - йдеться у повідомленні.

Для заниження митних платежів зловмисники використовували підроблені документи від імені підприємств-нерезидентів, підміняли супровідні документи, міняли код товарів і відображали недостовірні відомості про вагу і кількість продукції, що імпортується.

"Загальний обсяг проведених через підприємства, які входили до центру мінімізації, операцій склав близько 340 мільйонів гривень. Сума завданих збитків становить понад 4,5 млн грн", - зазначив Білан.

У даний час встановлено компанії-вигодонабувачі. В результаті проведених двох обшуків було виявлено та вилучено комп'ютерну техніку, документацію підприємств і печатки.

Розслідування кримінального провадження триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-