У Чорториї на Буковині з невідомих причин загинули два десятки лебедів

У Чорториї на Буковині з невідомих причин загинули два десятки лебедів

Укрінформ
На озері у селі Чортория Кіцманського району Чернівецької області ймовірно від інфекції загинув 21 лебідь. Точну причину загибелі птахів покажуть лабораторні аналізи.

Про це повідомляє місцеве інформагентство АСС.

"Інспектори Держпродспоживслужби Кіцманського району та державної лікарні ветеринарної медицини цього району виїхали на місце події. Спільно з працівниками УДСНС України у Чернівецькій області було зібрано зі ставка 16 мертвих птахів та доправлено в Чернівецьку регіональну лабораторію ветеринарної медицини для встановлення причини загибелі", - розповів начальник ГУ Держпродспоживслужби в Чернівецькій області Олександр Александрюк.

Працівники регіональної лабораторії ветеринарної медицини підозрюють, що птахи загинули через інфекційне захворювання. Аби знати остаточну причину загибелі лебедів, чекають підтвердження діагнозу з науково-дослідного інституту.

А тим часом на території озера ще виявлено 5 мертвих лебедів. Решта лебедів-шипунів, за словами Александрюка, почуваються добре. Їм привезли їжу.

Поки фахівці встановлять остаточну причину загибелі птахів, Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області просить жителів Буковини зменшити кількість відвідин озера.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-