Міністр розповів про «договірняк» львівської екоінспекції та комунальників

Міністр розповів про «договірняк» львівської екоінспекції та комунальників

Укрінформ
Державна екологічна інспекція – повністю корумпований орган, який потрібно ліквідувати і створити зовсім новий, адже неякісна робота відомства призвела до фатальних наслідків, зокрема і до трагедії у Грибовичах.

Про це в ефірі телеканалу ZIK розповів Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак.

За його словами, Державна екологічна інспекція – тотально корумпований орган влади, який неможливо вилікувати. У зв’язку з цим Мінекології підготувало концепцію реформування цієї інституції.

«Вона передбачає ліквідацію органу і створення нового природоохоронного відомства із новими людьми, новими функціями та новими мотиваціями», – наголосив Семерак.

Міністр підкреслив: не буде жодних переатестацій – має відбутись повна ліквідація старої інституції.

«Ми повинні взяти кращий елемент досвіду реформи міліції в поліцію та провести зміни дуже швидко. Концепцію на погодження уже надіслано до інших міністерств. Два місяці відбувались обговорення цього з громадськістю. Також я дуже сподіваюся на підтримку моїх колег із Кабінету Міністрів», – розповів Семерак.

Окрім того, гість студії зазначив: уже досягнуто домовленості з представниками американського посольства та уряду. Вони готові одразу після схвалення концепції надати Україні допомогу в доборі, підготовці та навчанні екоінспекторів. Йдеться і про елементи матеріальної допомоги.

Міністр переконаний - корумпованість та бездіяльність екоінспекції неодноразово призводила до фатальних наслідків. Зокрема, йдеться і про трагедію на Грибовицькому сміттєзвалищі.

«Уявіть собі, що львівська екоінспекція впродовж трьох років судилася із комунальниками за право прийти і перевірити це підприємство. Звичайно, це був «договірняк» між обома сторонами. Це неприйнятні речі, які ми не будемо толерувати», – наголосив Остап Семерак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-