Семерак: Із 30 тис. сміттєзвалищ в Україні паспортизовані лише 6 тис.

Семерак: Із 30 тис. сміттєзвалищ в Україні паспортизовані лише 6 тис.

Укрінформ
Органи місцевого самоврядування не володіють інформацією про сміттєзвалища, які є на їхній території: із 30 тисяч таких об’єктів лише п’ята частина – паспортизовані.

Це свідчить про те, що місцева влада не збиралась вирішувати проблему, сказав в ефірі телеканалу ZIK Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак.

У першу чергу відповідальними за сміттєзвалища є органи місцевого самоврядування.

«Кожен із нас платить комунальну плату за вивезення сміття. Державні підприємства проводять тендери, визначаючи, яка із компаній збиратиме ці відходи, куди везтиме і як їх утилізовуватимуть чи сортуватимуть», – наголосив Семерак.

Та дуже часто місцева влада навіть не володіє інформацією про сміттєзвалища, які є на їхній території.

«Раніше було прийнято вважати, що в Україні існує 30 тисяч сміттєзвалищ. Та коли ми звернулися до органів місцевого самоврядування, які б і мали організовувати роботу цих підприємств, з проханням надити інформацію про підконтрольні їм полігони для відходів, я був шокованим. Пройшло сім місяців - Херсонська, Одеська області та місто Київ не надали жодного повідомлення щодо цього. Якість інформації, яка надійшла від інших областей, теж викликала занепокоєння», - розповів міністр.

У результаті, із 30 тисяч сміттєзвалищ на сьогодні існує лише трохи більше 6 тисяч паспортизованих об’єктів.

«Тобто органи місцевого самоврядування не збиралися вирішувати цю проблему. Нам доводиться їх заставляти», - зазначив Остап Семерак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-