«Сміттєві протести» у Львові: жителі чотирьох районів перекрили вулицю

«Сміттєві протести» у Львові: жителі чотирьох районів перекрили вулицю

Укрінформ
У Львові – черговий «сміттєвий» протест: жителі чотирьох мікрорайонів та приміського села Білогорща перекрили вулицю Шевченка на пішохідному переході.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у прес-службі патрульної поліції міста.

«Акція протесту розпочалася сьогодні о 19.14. Як і напередодні, люди протестують проти встановлення пресувального обладнання на території колишнього заводу «Львівхімсільмаш». Про це мовиться у листівках, які роздають перехожим активісти», - зазначила речниця патрульних Катерина Рибій.

В листівках також міститься заклик прийти 22 грудня на площу Ринок, щоб протестувати проти будівництва сміттєсортувального комплексу на території колишнього заводу «Львівхімсільмаш». Листівки підписані ГО «Розвиток громади».

Як повідомлялося, саме 22 грудня має відбутися сесія міськради, на якій буде розглядатись питання про виділення «Львівспецкомунтрансу», яке займається вивезенням побутових відходів, гектарної земельної ділянки на території згаданого підприємства. 19 грудня в ангарі «Львівспецкомунтрансу» вже почали встановлювати прес для брикетування сміття та обгортальну лінію.

Люди зазначають, що інфільтрати, які виділятимуться під час пресування сміття, будуть зливатися у котлован, виритий на території підприємства неподалік їхніх осель, а відтак потраплять у грунтові води і в їхні колодязі. Крім того, сусідство із переробкою відходів загрожує смородом, мухами, щурами тощо.

В свою чергу міська влада запевняє, що брикетувальна лінія взята в оренду лише на час зими, щоб звільнити сміття від вологи, аби воно не замерзало під час перевезення на далекі відстані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-