У Чернівцях встановили аж чотири вертепи

У Чернівцях встановили аж чотири вертепи

Фото
Укрінформ
Цього року у Чернівцях вперше встановили аж чотири вертепи. Раніше у центрі міста не було жодного.

Про це повідомили в Релігійно-інформаційній службі України.

"Тепер це (вертепи - ред.) невід’ємна частина загальноміських святкувань та різдвяних заходів", - сказав міський голова Олексій Каспрук про відкриття вертепу на Центральній площі.

Цей вертеп вперше відкрили три роки тому. Він був придбаний і встановлений коштом небайдужих чернівчан, парафіян греко-католиків. Міська рада допомогла у встановленні вертепу та освітленні.

Коштом і старанням міста у Чернівцях цього року вперше з’явився вертеп на Соборній площі, де  розмістилися головна ялинка міста, різдвяний ярмарок, будинок казкаря. Цей вертеп солом’яний.

Свій вертеп цього року вирішили встановити і на подвір’ї церкви Преподобної Параскеви Сербської УПЦ КП. Фігури металічні, на них наклеєне зображення героїв вертепу. За словами настоятеля о. Миколи Семелюка, вертеп було вирішено встановити під величезною ялинкою, що росте біля входу до храму.

І найдавніший вертеп – у Садгорі, віддаленому районі Чернівців. Саме парафіяни костелу Святого Архангела Михаїла поставили на подвір’ї храму перший у місті вертеп. Це була ініціатива настоятеля отця Кшиштофа Сапальського. І це була також його ідея, аби на другому плані вертепу з’явилася українська родина.

Фото: risu.org.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-