Ветерани АТО починають блокаду окупованого Донбасу

Ветерани АТО починають блокаду окупованого Донбасу

Укрінформ
Ветерани двох добровольчих батальйонів “Донбас” та “Айдар” оголосили про початок блокади так званих республік ДНР та ЛНР.

Про це заявив на прес-конференції в Укрінформі “Дії ветеранів АТО після закінчення терміну ультиматуму російським найманцям на Донбасі” другий командир батальйону “Донбас” Анатолій Віногродський. 

“Був ультиматум про звільнення наших військовополонених. Керівництво терористичних організацій його не виконало. Тепер ми починаємо блокування поставок продуктів до окупованих територій”, - сказав Віногродський.

За його словами, подібна акція, організована ветеранами АТО, вже проходила. 

“Ми вже блокували автомобільні дороги Донбасу. З нами приймали участь інші добровольчі батальйони. Після того, як ми припинили туди подачу продуктів харчування, тоді відбувся обмін полоненими”, - повідомив Віногродський. 

Він заявив, що метою їхніх дій є прискорення процесу звільнення військовополонених - не лише тих, чиї імена внесені до офіційного списку заручників, але і бійців добровольчих батальйонів, які вважаються безвісти зниклими, хоча надходять дані про їхнє перебування у бойовиків. 

Другий командир батальйону “Донбас” розповів, що на відміну від першої блокади, тепер їхні дії будуть більш продуманими і матимуть системний характер. 

«Iи готуємо наші сили, готуємо людей, які будуть приймати участь у блокаді. І всі свої дії будемо озвучувати і показувати, щоб нас правильно розуміли», - сказав Вінгродський. 

У свою чергу колишній в. о. начальника штабу батальйону “Айдар” Валентин Лихоліт заявив, що на Майдані вже встановили мобілізаційний штаб і запрошують всіх бажаючих приєднатися. 

Він зазначив, що ця блокада не буде стосуватися мирних жителів, які купують продукти на підконтрольній Україні території. Акція стосуватиметься виключно контрабандних потоків. 

“Ми не будемо перекривати дії мирних жителів, які проносять собі продукти харчування. Ми будемо звертати увагу на масштабну контрабанду”, - запевнив Лихіліт. 

Начальник Штабу блокади Сергій Акимович підкреслив, що блокада буде проходити виключно в межах чинного законодавства, а саме в рамках закону про заборону торгівлі з окупованими територіями. 

Як повідомляв Укрінформ, два тижні тому ветерани батальйонів “Донбас” і “Айдар” висунули ультиматум НЗФ, які діють на Донбасі, відпускати військовополонених України, або колишні бійці будуть перекривати торговельні потоки, які йдуть з території України на окуповану територію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-