"Сміттєві протести" у Львові: Садовому влаштували коридор ганьби

Укрінформ
Коридор ганьби влаштували для міського голови Львова Андрія Садового мешканці мікрорайонів Левандівка, Рясне, Рясне-2 та села Білогорща, котрі прийшли на сесію міськради із протестом проти монтажу біля їх домівок обладнання для пресування сміття.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

На початку сесії міського голови не було у залі. Тому пікетувальники обурено скандували: "Садового у сесійну залу!". Коли ж після оголошеної півгодинної перерви мер все-таки з`явився, його зустріли вигуками "Ганьба!".

На закиди активістів щодо монтування сміттєпресувальної лінії поблизу їхніх осель та ігнорування вимог протестувальників, мер зазначив: "Робитиму все можливе, незважаючи на перепони і труднощі, щоб зі Львова вивозили сміття. Я не є прихильник жодних полігонів на території Львова. Дай Бог, щоб пресувальне обладнання, взяте в оренду від "Грінери", ніколи не працювало".

Як повідомлялось, протягом 20 і 21 грудня мешканці згаданих районів перекривали дорогу, протестуючи проти встановлення обладнання для брикетування сміття, яке почали монтувати на території колишнього заводу "Львівхімсільмаш" поблизу їхніх осель. Міська влада ж запевняє, що лінію вона взяла в оренду до кінця зими у компанії "Грінера" за символічну плату з тим, щоб позбавляти відходи вологи, котра замерзає при транспортуванні сміття на значні відстані і не дає вивантажувати його із автомобілів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-