Мукачівська справа: бійців «Правого сектору» залишили під вартою

Мукачівська справа: бійців «Правого сектору» залишили під вартою

Укрінформ
Сьогодні, 21 грудня, в Мукачівському міськрайонному суді почали зачитувати обвинувальний акт у так званій «мукачівській справі» - конфлікт зі стрільбою за участі місцевого криміналітету та бійців "Правого сектору" 11 липня 2015 року. 

Дії 4-х бійців ПС у стрілянині прокурори кваліфікують як тероризм, просять для них довічне ув’язнення. Також суд продовжив бійцям ПС строки перебування в СІЗО.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив адвокат «правосекторівців» Роман Бухтояров.

«За рішенням сьогоднішнього суду термін перебування під вартою хлопцям продовжили до 18 лютого. Це уже вчетверте. Також на суді нарешті перейшли до розгляду справи по суті – сьогодні прокурор Голінченко почав зачитувати обвинувальний акт. Він хотів озвучити скорочений варіант, але суд попросив читати весь. Він зачитував дві години, там в загальному понад 120 сторінок тексту. Тому прокурор Голінченко продовжить знайомити учасників процесу із обвинувальним актом на наступному засіданні – 28 грудня», - розповів Бухтояров.

Зі свого боку, захист збирається спростовувати цей обвинувальний акт, каже адвокат.

"За ним прокурорам буде дуже важко довести вину підсудних, адже там майже немає конкретики, не визначена вина кожного із хлопців, а також майже немає доказової бази, що підтверджувала б обвинувачення», - пояснив адвокат Бухтояров.

Як раніше повідомлялося, у справі про "мукачівську стрілянину" було затримано 4 бійців "Правого сектору". Троє з них були поранені у сутичці між ПС та правоохоронцями й людьми з оточення народного депутата Ланьо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-