Захист

Захист "мукачівських стрільців" знайшов порушення в обвинуваченні

Укрінформ
У Мукачівському міськрайонному суді проходить підготовче судове засідання у справі з обвинувачення бійців "Правого сектора" у стрілянині в Мукачевому у липні 2015 року. 

Захист заявляє, що обвинувальний акт складений з порушеннями Кримінально-процесуального кодексу України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Обвинувальний акт не відповідає вимогам КПК України, складений взагалі незрозуміло яким чином, стосується великого кола осіб, але не конкретизує обвинувачення саме тих осіб, щодо яких проводиться цей судовий розгляд. Тому я прошу цей обвинувальний акт повернути", - заявила адвокат обвинувачених Олена Сторожук.

Її підтримав другий захисник, Роман Бухтояров. Суд пішов до нарадчої кімнати.

Як повідомлялося, у справі про «мукачівську стрілянину» було затримано чотирьох бійців "Правого сектора": Володимира Бурча, Сергія Деяка, Романа Мунчака, Родіона Горбенка. Троє з них були поранені у сутичці між "ПС" та правоохоронцями й людьми з оточення нардепа Ланя. По суті справу досі не розглядали.

Обвинувачених більше року утримують у СІЗО. На минулому засіданні 9 вересня адвокати вимагали змінити запобіжний захід, оскільки бійці «ПС» були тяжко поранені й у СІЗО їм не можуть забезпечити належний медичний догляд, але клопотання не було розглянуте.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-