АТО: ситуація загострюється, епіцентр боїв - на Світлодарській дузі

АТО: ситуація загострюється, епіцентр боїв - на Світлодарській дузі

Карта
Укрінформ
Ситуація в районі проведення АТО демонструє ознаки до подальшого загострення. Ворог збільшив кількість обстрілів українських позицій майже вдвічі – 47 випадків порушення режиму тиші проти 24 добою раніше.

Про це заявив на брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник  Олександр Мотузяник.

"Найгарячішою ділянкою бойових дій залишається район Світлодарської дуги з епіцентром поблизу селища Луганське. Там, після спокійної ночі, противник відновив обстріли після дев’ятої ранку, провівши потужну мінометну атаку тривалістю більше двох годин. Після нетривалої паузи, починаючи з обіду, впродовж доби ворог неодноразово порушував тишу, традиційно відкриваючи вогонь з мінометів, а також після заходу сонця обстріляв позиції сил АТО з артилерії. Вже сьогодні о 10:30 на Світлодарській дузі противник, провівши мінометний обстріл, силами трьох штурмових груп чисельністю 3-5 осіб кожна атакував українські позиції. Сили АТО дали ворогу відсіч, і він був змушений відступити. З нашого боку – без втрат", - зазначив він.

За словами Мотузяника, на Донецькому напрямку не припиняються ворожі обстріли Авдіївської промзони.

"Там ворог почав обстрілювати укріплення українських військових перед самим заходом сонця і припинив лише через 5 годин. При цьому левова частка використаного озброєння прийшлася на гранатомети та стрілецьку зброю. Ще по одному обстрілу з боку бандформувань відбулося у Зайцевому та на позиції "Шахта Путилівська" (також відома, як "Шахта Бутівка-Донецька"), - розповів речник.

Він додав, що всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 9 ворожих обстрілів, абсолютна більшість яких – з важкого озброєння.

Мотузяник констатував, що на Луганському напрямку основні бойові дії перемістилися на схід, до району Станиці Луганської. Важке озброєння противником вчора на цій ділянці напрямку не застосовувалося, втім частими були снайперські обстріли. На решті лінії фронту ворожі провокації були нетривалими та відбулися у Лобачевому, Жовтому, Кримському та в районі Попасної. При цьому ворог двічі використав міномети у Кримському. Загалом вчора на Луганському напрямку відбулося 11 ворожих обстрілів.

Речник МОУ наголосив, що на Маріупольському напрямку кількість ворожих обстрілів залишається найбільшою – 27 випадків порушення режиму тиші минулої доби. Абсолютна їхня більшість відбулася на півдні Маріупольського напрямку – на лінії фронту від Павлополя до узбережжя Азовського моря. З них більше половини було зафіксовано в Широкиному, де бандформування проводили мінометні обстріли, а також відкривали вогонь з артилерії та бронетехніки, включаючи з танк.

"Ввечері окупанти також відкривали вогонь з мінометів поблизу Новотроїцького і провели одну провокацію з використанням стрілецької зброї недалеко від Старогнатівки", - сказав Мотузяник.

Карта ситуації в АТО від РНБО

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-