Бій на Світлодарській дузі: прифронтові шпиталі переповнені бойовиками

Бій на Світлодарській дузі: прифронтові шпиталі переповнені бойовиками

Укрінформ
Внаслідок вчорашніх бойових дій в районі Світлодарської дуги бойовики зазнали значних втрат.

Про це повідомив речник Міністерства оборони з питань АТО полковник Андрій Лисенко на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Втрати противника - близько 50 поранених та загиблих окупантів. Госпіталі прифронтових міст - у Горлівці, Єнакієвому, Вуглегірську та Дебальцевому - переповнені бойовиками", - сказав Лисенко.

Як повідомляв Укрінформ, 18 грудня в районі Світлодарської дуги близько 6-ї ранку російсько-окупаційні війська розпочали артилерійську підготовку із застосуванням мінометів і ствольної артилерії. Перший бій тривав понад шість годин, другий - понад три години. Противник намагався захопити опорні пункти біля Луганського, в районі Світлодарської дуги. Сили АТО прийняли бій, перехопили ініціативу та змусили його відступити. За цей період було випущено по наших підрозділах 34 снаряди (122 міліметри), 694 міни калібру 120 та 82 міліметри. Вогонь противника вівся з населених пунктів, що не давало можливості відкривати вогонь у відповідь з метою недопущення втрат серед мирного населення.

За уточненими даними штабу АТО, вбито 20 окупантів, близько 30 поранених. Унаслідок активних бойових дій п'ятеро українських воїнів загинули, шестеро отримали поранення, десять - контузії та різні травми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-