Одесити збирають підписи на підтримку одного з кандидатів у губернатори

Одесити збирають підписи на підтримку одного з кандидатів у губернатори

Укрінформ
Представники патріотичних сил Одещини організували збір підписів під зверненням до Президента Петра Порошенка та голови Національного агентства України з питань державної служби Костянтина Ващенка на підтримку Олександра Остапенка - одного з кандидатів, що подали заяви на участь в оголошеному конкурсі на вакантну посаду голови Одеської облдержадміністрації.

Загалом подали заяви й пакети документів для участі в конкурсі 44 особи, але через невідповідність вимогам, що пред'являються до конкурсантів, допущено до участі у кадровому відборі лише 31 особу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вважаємо, що Одеську облдержадміністрацію має очолювати фахова людина, яка добре знає місцеву специфіку, має авторитет серед мешканців і боролася за Україну разом з нами щонайменше з перших днів Євромайдану. Засвідчуємо свою підтримку Олександру Остапенку як на етапі проведення конкурсу, так і в разі призначення його головою Одеської ОДА", - йдеться у зверненні.

Документ на підтримку екс-депутата Одеської міськради Остапенка, що зараз працює доцентом Одеського регіонального інституту держуправління Національної академії держуправління при Президентові України, уже підписали чимало жителів Одеси, в тому числі лідери деяких громадських організацій.

"Вважаємо Остапенка не лише кращим з усіх кандидатів, які беруть участь у конкурсі, а єдиною людиною, яка за своєю компетенцією та людськими якостями може займати крісло голови Одеської ОДА в цей вирішальний час", - акцентують автори звернення.

На прохання кореспондента Укрінформу ситуацію напередодні конкурсу прокоментував голова Одеської облорганізації Комітету виборців України Анатолій Бойко, який заявив, що "список конкурсантів дещо здивував - виглядає досить блідо. Одесити очікували більше гучних прізвищ".

Позитивом Бойко вважає те, що в оприлюдненому списку учасників конкурсу є чимало одеситів.

"Серед знакових фігур - один з лідерів одеського Євромайдану й екс-депутат міськради Олександр Остапенко, народний депутат від БПП Геннадій Чекіта, голова Балтської об'єднаної громади Сергій Мазур, екс-віце-мер Анатолій Ворохаєв, екс-депутат Одеської міськради Дмитро Співак. Претендують на керівництво ОДА й народний депутат Юрій Чижмар, що раніше був заступником голови Київської ОДА, Василь Горбаль, який очолював свого часу Львівщину, екс-заступник начальника Генштабу Збройних сил генерал Ігор Романенко та інші особи", - зауважив експерт.

На думку Бойка, "красивим ходом з боку Президента Порошенка стало б призначення головою ОДА Мазура - нинішнього міського голови Балти. Адже Балтська громада гримить зараз на всю Україну як один з прикладів успішної реалізації реформи децентралізації". "Втім, якими саме критеріями керуватимуться конкурсна комісія та Президент при визначенні переможця, сказати важко - дізнаємось про це після 20 грудня", - зазначив експерт.

Фото: Depo.Одеса

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-