Центру екстреної меддопомоги у Харкові передали 12

Центру екстреної меддопомоги у Харкові передали 12 "швидких"

Фото
Укрінформ
Ключі від 12 нових автомобілів швидкої допомоги класу А і В передала Центру екстреної медичної допомоги і медицини катастроф Харківської обласної клінічної лікарні голова Харківської ОДА Юлія Світлична.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Райони чекали на машини екстреної допомоги, і ми свою обіцянку виконали. Як і минулого року, на закупівлю "швидких" виділено кошти з обласного бюджету. Сподіваюся, що ті нормативи, за якими Харківська область займає лідируючі позиції, - доїзд до пацієнта по місту за 10 хвилин, по області - за 20 хвилин - будуть витримані, і земляки отримають меддопомогу в строк", - відзначила на церемонії Світлична.

За її словами, частина автомобілів залишиться в Харкові, частину відправлять в область: у Вовчанський, Куп'янський, Дергачівський і Харківський райони.

"Розвиток сфери охорони здоров'я стане пріоритетним напрямом роботи обласної влади в 2017 році. Акцент буде зроблений на системному і послідовному оновленні медичної інфраструктури в регіоні, зміцненні матеріально-технічної бази закладів охорони здоров'я", - додала Світлична.

Що стосується нових "швидких", то, за словами директора Центру екстреної медичної допомоги і медицини катастроф Віктора Забашти, вони обладнані дефібриляторами, кардіостимуляторами, кардіографами, апаратами для підігрівання рідини.

На сьогодні, сказала кореспондентові Укрінформу в.о. начальника Управління охорони здоров'я Харківської ОДА Галина Сироштан, автопарк системи екстреної медичної допомоги області складається з 231 машини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-