Суд продовжив арешт

Суд продовжив арешт "батька ХНР" ще на два місяці

Укрінформ
Київський райсуд Харкова продовжив утримання під вартою, тобто, в СІЗО, для "батька ХНР" Юрія Апухтіна ще на два місяці.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"Суд задовольнив клопотання прокурора про продовження для Апухтіна запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою до 10 лютого 2017 року", - зазначила Дубовик.

За її словами, наступне засідання суду по справі Апухтіна відбудеться 23 грудня об 11:00.

"Суд за своєю ініціативою повернувся до вивчення речових доказів за подіями 8 квітня 2014 року. Серед них, зокрема, цегла, яку кидали в автобус Внутрішніх військ під час проросійських виступів в Харкові. Раніше під час судового слідства сторони зійшлися на тому, щоб не затягувати процес і не вивчати речові докази", - додала Дубовик.

За словами адвоката Апухтіна Дмитра Тихоненкова, очікувалося, що сьогодні Апухтін виступить в суді з останнім словом, після чого суд віддалиться до дорадчої кімнати для виголошення вироку: "Наразі суд оглядатиме речові докази і допитуватиме потерпілого".

Як повідомляв раніше Укрінформ, 5 грудня Київський райсуд Харкова через зайнятість суддів відклав засідання по справі Юрія Апухтіна, що звинувачується в діях, спрямованих на повалення конституційного ладу і організацію масових безладів.

24 листопада на другій частині дебатів в Київському райсуді Харкова, де слово надали стороні захисту, сепаратист Юрій Апухтін, відомий як "батько ХНР", не визнав своєї провини, вважаючи свою діяльність політичною і правомірною, оскільки усі організовані ним акції "були узгоджені з міською владою".

17 листопада під час першої частини дебатів в Київському райсуді Харкова по справі Юрія Апухтіна прокурор зажадав для обвинуваченого максимум покарання: 8 років в'язниці.

11 квітня в Київському райсуді Харкова розпочато дослідження відеоматеріалів по суті справи Апухтіна.

9 грудня 2015 року Київський райсуд Харкова перервав слухання справи Апухтіна через те, що біля суду знайшли бойову гранату. Гранату знешкоджено. Ніхто не постраждав.

Апухтіна заарештовано в квітні 2014 року за організацію масових безладів, включаючи штурм Харківської ОДА, а також заклики до створення "ХНР" і "Конституції ХНР". У травні він вийшов під заставу, внесену екс-нардепом Олегом Царьовим. Тоді ж Апухтіна було помічено як організатора проросійських мітингів в Харкові. Його заарештовано в грудні і поміщено в СІЗО. 

У серпні 2014 року окружний адміністративний суд примусово розпустив сепаратистську організацію "Південний Схід", лідером якої був Юрій Апухтін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-