Перші вибори в об'єднаних тергромадах були конкурентними - ОПОРА

Перші вибори в об'єднаних тергромадах були конкурентними - ОПОРА

Укрінформ
Виборча кампанія напередодні перших виборів в об'єднаних територіальних громадах 11 грудня була конкурентною.

Про це у понеділок під час прес-конференції заявила координатор виборчих і парламентських програм Громадянської мережі "ОПОРА" Ольга Айвазовська, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Виборча кампанія була досить таки конкурентною, незважаючи на те, що перевагу мали діючі голови сільських та селищних територіальних громад та трьох міст, які, звичайно, користуючись особливістю законодавства, не припиняли свою діяльність, будучи кандидатами, суб'єктами виборчого процесу в ході цієї кампанії ", - заявила Айвазовська.

Вона додала, що вибори відбулись із дотриманням законодавства України та міжнародних стандартів виборів, а використання адмінресурсу не мало централізованого характеру.

"Найбільшим порушенням, яке фіксували наші спостерігачі, за яким складено 15 актів, тобто юридично задокументований цей факт і також було 7 звернень у поліцію, це видача бюлетенів неналежним чином з порушенням законодавства особам, які не мали на це право", - повідомила Айвазовська.

При цьому представник "ОПОРИ" зазначила, що таке порушення стосувалося переважно малих населених пунктів, де члени виборчих комісій та виборці знають один одного.

За її словами, найбільша явка на перших виборах територіальних громад 11 грудня була у Волинській області - 65,2%.

"Ми мали безпрецедентно високу явку в окремих західних регіонах, наприклад, 65,2% у Волинській області, і традиційно невисоку явку в південних чи східних регіонах, наприклад, у Херсонській області, де явка була 39,5%, у Чернівецькій області 36%" , - сказала Айвазовська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-