На Харківщині відновили подачу газу у Великобурлуцький район

На Харківщині відновили подачу газу у Великобурлуцький район

Укрінформ
Газопостачання у Великобурлуцькому районі Харківської області, де через аварію на газопроводі без тепла залишилися більш як 2 тисячі абонентів, відновлено.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів начальник Управління паливно-енергетичного комплексу Харківської ОДА Олексій Белоцький.

"Усі населені пункти Великобурлуцького району, усі об'єкти соцсфери вже підключені до газу. Залишилася невелика кількість абонентів (близько 150 з 2500), яким газ ще не підключили через їх відсутність в будинках", - зазначив Белоцький.

За його словами, на місці чергує аварійна бригада: "Ремонтники відновлять газопостачання, як тільки люди з'являться, і зателефонують до газової служби за телефоном "104".

Як повідомляв Укрінформ, вдень 6 грудня через аварію на магістральному газопроводі газо-розподільної станції "Великий Бурлук" без тепла залишилися жителі 11-ти населених пунктів Великобурлуцького району.

За дорученням голови ХОДА Юлії Світличної в області створено штаб для координації робіт з ліквідації надзвичайної ситуації. До робіт залучено усі служби, що відповідають за життєзабезпечення області, а також додаткові аварійні бригади "Харківгазу". До вечора порушення на магістральному газопроводі було усунуто, після чого почалися роботи з відновлення газопостачання.

За словами голови Великобурлуцької РДА Віктора Слиша, фахівці "Харківтрансгазу" пов'язують аварію з пробкою гідрату: "Спершу вони відігріли і відкачали близько 5 кубометрів конденсату, що замерз. Я сам бачив викачану рідину з труби і вважаю, що аварія пов'язана з низькою якістю газу".

До ранку 7 грудня тепло подали більш як ста абонентам району.

Фото: torange.biz

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-