Грип та ГРВІ: у Сумах переповнена дитяча лікарня

Грип та ГРВІ: у Сумах переповнена дитяча лікарня

Укрінформ
У Сумах за останні 3 доби до інфекційного відділення дитячої лікарні госпіталізували 133 дитини, хворих на грип та ГРВІ.

Про це під час апаратної наради 5 грудня повідомила начальник міського відділу охорони здоров’я Ольга Братушка.

"Ліжок у дитячій лікарні не вистачає. Уже додали 90 місць, але цього мало. Всього зараз у лікарні 343 дитини, із них у інфекційному відділені 260. У 32 дітей розпочалася пневмонія, тобто ускладнення. Оглядати хворих лікарі не встигають. Лікують до 80 дітей за зміну", - зазначила посадовець.

У цьому звязку вона звернулась до мера з проханням виділити близько 275 тис. грн на оплату понаднормової роботи працівників.

Як повідомлялося, у Сумах через перевищення епідеміологічного порогу захворюваності на грип та ГРВІ міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняла рішення з 5 грудня закрити всі загальноосвітні навчальні заклади на карантин, який триватиме до 12 грудня.

Вдатися до застережних заходів міську владу змусив і зафіксований на минулому тижні у Сумах другий випадок смерті від грипу в області. Хвороба забрала життя 52-річного чоловіка, який страждав від цукрового діабету і серцевої недостатності. Аналіз тканин підтвердив, що у померлого був грип групи "А".

Загалом, за інформацією обласного управління охорони здоров’я, з 28 листопада по 3 грудня до лікарень Сумської області з ознаками ГРВІ звернулося більше 8 тисяч осіб, серед них 67 відсотків – діти. Крім Сум епідеміологічний поріг перевищено також у Конотопі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-