"ЛНР" подає питну воду в буферну зону один раз на два дні - Тука

Укрінформ
Так звана влада "ЛНР" подає питну воду в буферну зону раз на два дні по три години на день.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука.

За його словами, українська сторона робить все можливе для постачання питної води своїм громадянам на окуповані території. Однак "влада" з того боку постійно бере з людей гроші за воду і не проводить з Україною жодних розрахунків, тому борги ростуть, а "влада" перестала виходити на контакт з українською стороною.

"Представники "влади" з тієї сторони повністю заблокували будь-яке спілкування. Вони не приїжджають на Мінські переговори, вони перестали відповідати на телефонні дзвінки. Вони навіть не приїхали для отримання електронних ключів від GSM-лічильників. Вчора ми отримали інформацію, що вони щодня зменшують замовлення на кількість поданої води і в буферних зонах, які зараз контролюються терористами. Вони почали забезпечувати населення питною водою тільки через день по 3 години в день, тобто 3 години питної води на два дні", - сказав Тука.

Заступник міністра з питань окупованих територій не покладає великих надій і на "дорожню карту" щодо Донбасу, кажучи, що більшість домовленостей ігнорується протилежною стороною.

"Я не багато надій на це не маю, бо останнім часом ми спостерігаємо відвертий обман і саботаж з боку протилежної сторони. Будь-які досягнуті домовленості здебільшого просто ігноруються", - зазначив Тука.

Раніше повідомлялося, що у зв'язку з несплатою окремими районами Луганської області (ОРЛО) за поставлену воду понад півмільйона жителів регіону, переважна більшість яких проживає на непідконтрольній Україні території, можуть залишитися без водопостачання.

Під час переговорів лідерів "нормандського формату" в ніч з 19 на 20 жовтня в Берліні сторони домовилися розробити і затвердити проект дорожньої карти щодо Донбасу, обговорили роботу місії ОБСЄ. Також співрозмовники говорили про вибори на Донбасі і режим припинення вогню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-