Бойовики обстріляли сили АТО під Красногорівкою з

Бойовики обстріляли сили АТО під Красногорівкою з "Граду-П"

Укрінформ
Бойовики у вівторок зранку здійснили обстріл сил АТО в районі Красногорівки з установки РСЗВ "Град - П" ("Партизан"). 

Про це повідомляє на своїй сторінці у Facebook прес-центр штабу АТО.

"Сьогодні зранку бойовики відкрили вогонь по наших позиціях в районі Красногорівки, використовуючи установки РСЗВ "Град - П" ("Партизан")", - йдеться у повідомленні.

Бойовики випустили у бік сил АТО 4 одиночні боєприпаси від РСЗВ БМ-21 "Град" калібром 122 міліметри.

Раніше бойовики вже не раз використовували на Сході України установки типу "Град - П" ("Партизан")" - поширену зброю терористів різних мастей, у тому числі "ІДІЛ".

Як повідомляв Укрінформ, виробництво переносних реактивних пускових установок (ПРПУ) 9П132 "Град-П" ("Партизан") налагоджено з допомогою російських фахівців на тимчасово окупованій території Донеччини у населеному пункті Комсомольське Старобешівського району.

При цьому налагоджені в цехах ПрАТ "Комсомольське рудоуправління" виробничі потужності не відповідали масштабам використання російсько-окупаційними військами ПрПУ "Град-П" у зоні проведення АТО. Припускалося, що продукція  "воєнпрому" так званої "ДНР" призначена на експорт, у тому числі бойовикам "ІДІЛ".

На початку нинішнього року на окупованій території Донбасу підірвалася вантажівка бойовиків, в якій знаходилися переносні реактивні установки "Град-П" з інструкціями арабською мовою. Фахівці групи "Інформаційний спротив" припускали, що це може бути доказом "прямого зв'язку між російськими терористами і бойовиками "ІДІЛ", які використовують такий тип зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-