У Харкові мітингують євромайданівці та ветерани АТО

У Харкові мітингують євромайданівці та ветерани АТО

Фото
Укрінформ
Мітинг в честь Дня Гідності та Свободи проходить біля пам'ятника Тарасу Шевченку в центрі Харкова.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Біля пам'ятника, незважаючи на похолодання, зібралося не менше півтисячі людей, в основному - ветерани АТО. Вони в камуфляжі, їхня форма прикрашена українською символікою. У руках учасників мітингу - прапори України та Євросоюзу, а також громадських організацій - від "Союзу ветеранів АТО" до "Громадської самооборони" та "Молодіжного націоналістичного конгресу", запалені свічки, квіти.

Активісти Євромайдану роздають присутнім бутерброди та гарячий чай. На видних місцях - коробки для збору пожертв на підтримку поранених, які лікуються в харківському військовому госпіталі.

"Герої Небесної сотні і зараз дають нам сили і віру, нагадують про велику відповідальність. Поява в Харкові цього року вулиць, названих на честь земляків-героїв Небесної сотні Євгена Котляра, Юрія Паращука, Владислава Зубенка та площі імені Героїв Небесної Сотні - крок у розвитку нашої самосвідомості: вони завжди будуть прикладом для нас", - зазначила голова ХОДА Юлія Світлична.

У пам'ять про загиблих була оголошена хвилина мовчання.

Нагороди в честь свята - символічні медалі "За оборону рідної держави", пам'ятні медалі "За мужність і самовідданість", нагрудні знаки "Гідність" та "Свобода" під час мітингу були вручені більше 30-ти харків'янам: активістам Євромайдану та бійцям АТО, які проявили себе в боротьбі з сепаратизмом у Харкові в період з лютого 2014 року по лютий 2015 року.

Громадський порядок на мітингу охороняють посилені наряди поліції. Інцидентів немає.

Фото: В'ячеслав Мадієвський, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-