На Івано-Франківщині відкрили пам'ятник Герою Небесної сотні

На Івано-Франківщині відкрили пам'ятник Герою Небесної сотні

Фото
Укрінформ
У неділю, 20 листопада, у с. Стрільче Городенківського району відбулося урочисте відкриття пам'ятника Герою Небесної сотні Сергію Дідичу.

Про це у Фейсбуці повідомляє "Свобода Прикарпаття".

"Вшанувати світлу пам'ять Героя України спільно з дружиною пані Галиною, дітьми та родиною Сергія Васильовича на його малій Батьківщині приїхали друзі, побратими з Майдану, свободівці, представники влади, духовенства та громадськості", - йдеться в повідомленні.

В пам'яті побратимів Сергій Дідич назавжди залишиться життєрадісною, ініціативною, самовідданою та непересічною особистістю, вірним другом, хорошим батьком та справжнім патріотом.

Він першим почав розробляти туристичні маршрути сплавів по Дністру, що, за планами Сергія, мав стати другим масштабним центром туристичного розвитку Івано-Франківщини.

На Майдані Сергій Дідич разом із дружиною був з перших днів грудня 2013 року. У Палаці Свободи (Центр культури та мистецтв) Сергій Дідич відповідав за порядок на другому поверсі, був сотником Івано-Франківської сотні. 18 лютого 2014 граната розірвала йому сонну артерію на шиї. Сергія Дідича впізнали найшвидше з усіх жертв "чорного" вівторка. На ньому був бейдж коменданта Майдану.

Указом Президента України від 21 листопада 2014 року Сергію Васильовичу Дідичу присвоєно звання Герой України.

Фото: Свобода Прикарпаття

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-