"Армія-FM" покриватиме всі "гарячі точки" в АТО

Укрінформ
Військове радіо "Армія-FM" на сьогодні веде мовлення в шести містах зони АТО (Краматорськ, Бахмут, Покровськ, Костянтинівка, Щастя та Маріуполь), а в подальшому має охопити й усю лінії розмежування.

Про це заявив під час прес-конференції в Києві член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Косинський, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"На сьогодні ми займаємось питанням входження сигналу українського радіо на лінію розмежування", - заявив Косинський. 

Він зазначив, що декілька тижнів тому було завершено експеримент з мовлення української радіостанції на КПВВ. "Це такі точки, через які проходить велика кількість людей. Там ніколи не було чутно українського  сигналу. Сьогодні вже є. Тестовий проект був реалізований на КПВВ "Зайцеве", зараз перенесено в "Майорськ", на частоті 96,5 МГц вже працює. Ми надали дозволи на мовлення у "Станиці Луганській" (88,8 МГц), має запрацювати у найближчий час. КПВВ "Новотроїцьке" - 90,5 МГц", - повідомив член Нацради. 

На КПВВ "Армія-FM" працюватиме за технологією малопотужного FM-мовлення. "Це - мовлення з потужністю не більше 30Вт, але яке дозволяє мовити на відстань у радіусі 4-5 км. Це невеликі витрати і в технічному плані дуже зручний формат саме для ситуації, коли йде війна, або треба забезпечити мовленням невеликий населений пункт", - повідомив Косинський.

На його переконання, військова радіостанція має працювати по всій зоні АТО, особливо у "гарячих точках", але також варто поширювати її мовлення по всій території України у місцях дислокації військових частин. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-