Луценко пояснив претензії ГПУ до Садового

Луценко пояснив претензії ГПУ до Садового

Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко наголосив, що обшуки ГПУ у Львівській міськраді санкціоновані й обгрунтовані.

Про це він написав у своєму Фейсбуці.

"Прочитав обурення пана Садового. Мовляв, заважають залучати інвесторів. Відповім: щоб залучити інвестора і законно заохотити його меншою ціною на землю, треба було винести на розгляд міськради пропозицію знизити ціну. Бо саме міськрада, а не Садовий може змінити своє ж рішення від 25 грудня 2014 р. про базову середню ціну метра квадратного землі у місті величиною 423 грн", - зазначив Луценко.

За його словами, з вилучених ГПУ документів видно, що у вересні 2015 року Львівською міською радою одному з суб'єктів господарювання було надано в оренду земельну ділянку площею 23 га, нормативно-грошова оцінка якої склала 140 млн гривень. Вже через 3 місяці (у грудні того ж року) землю за особистим підписом голови міськради продали за ціною 52 млн грн, що на 88 млн грн менше її оцінки.

"З урахуванням площі відчуженої землі (23 га), її вартість мала б бути понад 97 млн грн", - переконаний генпрокурор.

Він додав, що слідчі дії в цій "земельній" справі тривають.

Нагадаємо, у приміщенні Львівської міської ради 15 листопада проводилися обшуки. Мер міста Андрій Садовий, обурений діями ГПУ, звинуватив Генпрокуратуру в тому, що вона своїми діями відштовхує іноземних інвесторів з України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-