У

У "ДНР" заявили про арешт 6 "українських націоналістів" за вбивство Мотороли

Укрінформ
Так зване «міністерство держбезпеки ДНР» повідомило про затримання в окупованому Донецьку шести членів «українського націоналістичного угруповання», нібито причетних до вбивства терориста Арсена Павлова (Мотороли).

Про це повідомляє в суботу російський Інтерфакс з посиланням на так зване міністерство держбезпеки ДНР.

«11 листопада в результаті проведених МДБ ДНР оперативно-розшукових заходів у Донецьку затримано шістьох активних членів української націоналістичної організації Misanthropic Division, лідери якої раніше взяли на себе відповідальність за вбивство легендарного командира підрозділу «Спарта» Арсена Павлова, більше відомого як Моторола», - сказав журналістам представник прес-служби МДБ ДНР».

За його словами, в цей час відносно затриманих проводяться оперативно-слідчі дії, вони дають свідчення про обставини вчинення злочинів терористичної та екстремістської спрямованості».

«Активісти Misanthropic Division підтримували контакти з кадровими співробітниками СБУ і виконували завдання української спецслужби на території республіки», - стверджує представник «міністерства».

Він також запевняє, що нібито «всі терористичні і диверсійні акції в ДНР і ЛНР проводяться СБУ в рамках затвердженого оперативного задуму, метою якого є активізація внутрішніх протиріч між лідерами республік Донбасу, створення передумов та умов для силового протистояння між ними».

Як повідомляв Укрінформ, за даними хакерської групи CyberHunta, загиблий в «ДНР» бойовик Моторола в останні тижні перед смертю переживав з приводу конфлікту з російськими кураторами. Через це він тиждень не жив удома - боявся за своє життя. 

Один із лідерів терористичної організації «ДНР» Моторола загинув 16 жовтня в результаті вибуху, який пролунав у ліфті в його будинку. Смерть бойовика підтвердили українські силовики, а також у самопроголошеній «ДНР». У «ДНР» заявили, що вже «встановили замовників вбивства і шукають виконавця». 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-