На Донеччині СБУ затримала комерсанта, що підключав російські канали

На Донеччині СБУ затримала комерсанта, що підключав російські канали

Укрінформ
Співробітники Служби безпеки України викрили у Бахмуті на Донеччині підприємця, який встановлював супутникове обладнання з можливістю перегляду російських пропагандистських каналів.

це повідомляє прес-центр СБУ.

"Правоохоронці встановили, що головний офіс та телекомунікаційне обладнання комерсантів розташоване у тимчасово окупованій терористами Горлівці. Отримавши замовлення, чоловік встановлював клієнтам у підконтрольних українській владі районах супутникове обладнання "прошите" для перегляду російських каналів. Вартість підключення становила три тисячі гривень, частину грошей зловмисник пересилав керівництву до т.зв. "ДНР", - йдеться у повідомленні.

Співробітники спецслужби спільно з поліцією затримали зловмисника під час монтажу обладнання в одній з кав’ярень Бахмута.

За наявною інформацією, на території Бахмутського району через супутникове обладнання трансляцію пропагандистських каналів отримують понад п’ять тисяч споживачів, у тому числі публічні заклади. СБУ спільно з іншими правоохоронними та державними органами розпочала комплекс заходів з відключення у користувачів забороненого російського ТБ-контенту.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 361 (Незаконне втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), систем та комп'ютерних мереж) Кримінального кодексу України, покарання за якою передбачає штраф до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на той самий строк .

Триває досудове слідство. 

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-