Стець очікує, що телевежа на Карачуні

Стець очікує, що телевежа на Карачуні "почне мовлення" за тиждень

Укрінформ
Конструкція телевежі на горі Карачун готова до експлуатації і протягом одного-двох тижнів розпочне мовлення.

Про це заявив у четвер на брифінгу заступник міністра інформаційної політики Артем Біденко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні отримані документи від Державної архітектурно-будівельної інспекції, які дозволяють довести до експлуатації вежу. Це означає, що комісія ДАБІ була минулого тижня на конструкції, повністю її обслідувала і підтвердила, що на конструкції можна розміщувати антенно-фідерні тракти. Тобто сама конструкція вже може експлуатуватися. А в залежності від погоди, тиждень, максимум два - вивішуються антенно-фідельні тракти, і можна розпочинати мовлення", - сказав Біденко.

Водночас міністр інформаційної політики Юрій Стець висловив сподівання, що з отриманням офіційного дозволу від Державної архітектурно-будівельної інспекції вежа на Карачуні запрацює вже наступного тижня.

"Оскільки ми цей дозвіл отримали, ніщо не заважає ввести наступного тижня вежу на Карачуні в експлуатацію", - зазначив він.

Стець також сказав, що після вежі на Карачуні постане питання введення в експлуатацію інших веж на периметрі зіткнення на Донбасі - в Луганській і Донецькій областях.

Міністр також зазначив, що "певна кількість людей", в тому числі з Концерну РРТ, яка не подбала про те, щоб вежа на Карачуні запрацювала в конкретні строки, згідно дорожньої карти, "має проблеми з роботою". Він застеріг: якщо затримки у виконанні графіка робіт будуть траплятися і надалі, для винних у затримці відновлення мовлення на Донбасі будуть "такі самі наслідки".

Фото: МІП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-