Активісти вимагають арешту мера і секретаря міськради Бучі

Активісти вимагають арешту мера і секретаря міськради Бучі

Укрінформ
Активісти міста Бучі підготували звернення до Генерального прокурора Юрія Луценка з вимогою обрати більш жорсткий запобіжний захід щодо мера Анатолія Федорука, екс-секретаря міськради Василя Олексюка та інших підозрюваних у справі про незаконне вирубування лісів.

Про це під час акції під стінами ГПУ заявив активіст Василь Бархоленко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми підготували звернення до ГПУ на ім'я Юрія Луценка щодо обрання більш суворого запобіжного заходу до підозрюваних у справі Федорука, в тому числі самого мера і секретаря Бучанської міськради Олексюка, з домашнього арешту на утримання під вартою", - сказав Бархоленко.

Участь в акції під ГПУ беруть близько 50 осіб.

Як повідомлялося, мер міста Буча у Київській області Анатолій Федорук підозрюється у незаконній передачі у власність фізичним та юридичним особам 68 га земель лісового фонду І категорії вартістю понад 100 млн грн. Секретар міськради Василь Олексюк за відсутності Федорука також незаконно передав земельні ділянки лісового фонду у розмірі 1,024 га.

11 жовтня Федоруку і Олексюку було повідомлено про підозру за ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем).

13 жовтня 2016 року за клопотанням прокуратури Печерський райсуд Києва обрав меру Бучі Федоруку запобіжний захід у вигляді домашнього арешту із забороною залишати місце проживання з 22:00 до 7:00 і носінням електронного браслета.

Печерський райсуд відсторонив обох від посад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-