Радник глави МІП: Телевежа в Донецьку

Радник глави МІП: Телевежа в Донецьку "зомбує" понад трьох мільйонів людей

Укрінформ
Донецька телевежа збільшує аудиторію "русского міра" не лише на окупованій території, але й далеко за її межами. Цю телевежу треба нейтралізувати.

Таке переконання висловив у розмові з журналістами керівник аналітичного центру "Фабрика думки "Донбас" Дмитро Ткаченко після сьогоднішнього представлення його як радника міністра інформаційної політики - з питань інформаційної реінтеграції Донбасу - керівництвом Мінінформполітики.

"Плануючи відновити українське телерадіомовлення на окупованій території, ми повинні розуміти, що і у них є вплив на нас. Наприклад, 360-метрова вежа за адресою Піхотна, 4, у Петрівському районі Донецька здійснює мовлення в аналоговому режимі до Покровська і Костянтинівки - це 50-70 км, а в режимі Т2 вона здійснює мовлення до сходу Дніпропетровської і Запорізької областей. І, зокрема, унаслідок цього ми фіксуємо значну аудиторію "русского міра" у тому числі на звільнених територіях. Тобто вони вже 2,5 року систематично впливають на наших громадян на наших територіях. Моя особиста позиція - вплив Донецької телерадіовежі треба нівелювати. Або ми повинні щось з нею зробити, щоб вона впала, або "перепостити" мовлення. І ми маємо визнати, що в їх руках у цій гібридній війні це - зброя масового ураження", - наголосив Ткаченко.

При цьому він заявив, що далі ігнорувати цей факт неможливо: "На окупованій території Донецької і Луганської областей - понад 3 млн населення. Це громадяни, які виявилися заручниками ситуації".

Радник глави МІП також уточнив, що Донецьке обласне телебачення окупанти захопили в квітні 2014 року і спочатку активно включили російське телебачення, а потім місцеві канали повністю переробили під свій формат - і з'явилися такі телеканали, як "Оплот", "Новоросія" та інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-