Задекларована церква: земляки Матвієнка не хочуть брати храм у користування

Задекларована церква: земляки Матвієнка не хочуть брати храм у користування

Укрінформ
Депутати Бершадської міської ради не можуть визначитися, що робити з церквою, яку пообіцяв пообіцяв передати громаді міста народний депутат Анатолій Матвієнко. Брати культову споруду в користування не хочуть.

Про це повідомляє відділ з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ Бершадської РДА.

«Відбулась сесія міської ради, на якій був присутній народний депутат Верховної Ради Анатолій Матвієнко. За його проханням на сесію міської ради винеслось питання про передачу храму Успіння Пресвятої Богородиці, який на даний час є власністю А.Матвієнка, у користування громаді", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що Матвієнко наголосив: «Передати не у власність, а саме у користування. А коли буде єдина помісна церква - тоді передасте у власність».

В обговоренні ситуації щодо передачі церкви у користування взяли участь депутати міської ради, представники різних релігійних конфесій, представник обласної та районної Ради церков і жителі міста. Утім, жодного рішення прийнято не було -  питання залишилось відкритим до наступної сесії.

Як повідомляв Укрінформ, народний депутат України Анатолій Матвієнко у своїй е-декларації в переліку нерухомості, що йому належить, вказав будівлю Храму Успіння Присвятої Богородиці, площею 40,9 квадратних метрів, розташовану у с. Бирлівка Бершадського району Вінницької області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-