Вбивство у Кривому Озері: поліцейських випустили під заставу

Вбивство у Кривому Озері: поліцейських випустили під заставу

Укрінформ
Двоє працівників поліції, яких підозрюють у вбивстві 32-річного Олександра Цукермана - мешканця Кривого Озера, що на Миколаївщині, заплатили заставу по 120 тисяч гривень кожен і вийшли на волю. Ще один залишився у в'язниці.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила керівник прес-служби прокуратури Миколаївської області Валерія Власова.

«Двоє працівників Кривоозерського відділення поліції Врадіївського ВП ГУНП, які підозрюються у вбивстві та перевищенні повноважень, в результаті чого настала смерть 32-річного жителя смт Криве Озеро, вийшли під заставу у 120 тисяч гривень кожен. Ще один, а саме водій службового автомобіля, який стріляв у потерпілого, залишається під вартою щонайменше до 18 грудня без права внесення застави», - сказала Власова.

Як уже повідомляв Укрінформ, стосовно двох підозрюваних обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 120 тис грн кожному. У суді взяли до уваги те, що дії цих поліцейських у ході досудового розслідування перекваліфіковані з ч.3 ст.365 КК України на ч.2 ст.365 КК України. Це сталося тому, що слідство встановило, що смерть потерпілого настала від вогнепальних поранень, а не побоїв, які могли  нанести правоохоронці.

В ніч на 24 серпня наряд поліції прибув на виклик в помешкання 32-річного чоловіка, який вчиняв хуліганські дії. До нього були застосовані заходи фізичного впливу та кайданки. Згодом чоловік помер. Рідні звинуватили поліцію у вбивстві. Біля прокуратури та райвідділу поліції зібралося майже 200 місцевих мешканців. Вони вимагали справедливого розслідування. Ситуація загрожувала силовим штурмом приміщень.

В Криве Озеро направили слідчу групу з області для проведення розслідування. Еспертиза встановила, що причиною смерті 32-річного Олександра Цукермана стала гостра внутрішя кровотеча та травматичне поранення серця. Травми нанесені з травматичного пістолета «Сталкер» водієм поліцейської машини.

Трьох поліцейських затримали. Усім їм суд спочатку обрав міру запобіжного заходу у вигляді перебування під вартою без внесення застави. Згодом для двох з них рішення було змінено. Зброю, яка й стала причиною смерті Цукермана, досі не знайдено.

Фото: Novosti-N.org 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-